Относно

Илия T. Маринов е български теолог от София, семеен с деца, роден през 1978 г., християнски апологет и катехет към храм „Рождество Христово“ в гр. София. Изповядва традиционното православно християнство. Средно образование е завършил в Първа английска езикова гимназия в София. Има три висши образования по биология от СУ „Св. Климент Охридски“, икономика от УНСС и теология от Богословския факултет на СУ. Докторант в катедра „Систематическо богословие“ в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгата „Прераждането на душата. Православен отговор“.

Бих искал да Ви поканя в християнската вяра. И не, за да бъдете по-добри хора – не, за да имате надежда и утешение – не, за да сте част от българската традиция. А защото е истината.

За сайта

Материалите публикувани на сайта, представляват частно богословско мнение и не ангажират нито една християнска конфесия. Авторските права на материалите принадлежат на техните съответни автори. Цитирането и използване на съдържание от сайта е позволено само с посочване на източника и поставяне на връзка или референция към него.

Други мои публикации:

Прераждането на душата. Православен отговор. София, 2022

Срещу материализма в budiveren.com

Сайтът не използва бисквитки и не съхранява лични данни, освен ако не поставите коментар под някоя от публикациите. В такъв случай сайтът ще съхрани полълнените от Вас данни.

Всички цитати и препратки от Свещеното Писание са според Синодалния превод на Библията, както е публикуван на сайта на Патриаршията.


Предишна страница Следваща страница